Over vlaaien en ajuinsoep. Aalst in verhalen en recepten
Publicaties
Deze publicaties verschenen bij Erfgoedcel Aalst en Erfgoedcel Denderland.
Over vlaaien en ajuinsoep. Aalst in verhalen en recepten
© cover door "topfotograaf"
De Aalsterse vlaaien kent iedereen. Maar kent Aalst nog andere streekproducten of typische gerechten? Wie weet vandaag nog wat kneddelen zijn? Bekende en onbekende Aalstenaars vertellen over hun culinaire herinneringen. In dit kookboek krijgen de verhalen en ‘la petite histoire’ evenveel aandacht als de recepten. Van kneddelen en zoetemelk tot smoutebollen met pickles en ajuinsoep.
Smakelijke verhalen van o.a. Steven Van Herreweghe, Herman Troch, Sabine Appelmans, Jan Louies en Vincent Delforge.
Het Aalsterse kookboek telt 128 pagina’s, verscheen in 2010 en kost 13,- EUR.
De publicatie wordt verkocht in 't Gasthuys - Stedelijk Museum.