OPROEP: Scansessie 50 jaar Pikkeling


VVV De Faluintjes, Heemkundige Kring De Faluintjes en Erfgoedcel Denderland zijn op zoek naar bronnen over dit traditionele feest in Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel. Heb jij waardevol materiaal, foto’s of verhalen over het verleden van de Pikkeling? Laat je beeld- of archiefmateriaal dan digitaliseren en je verhalen optekenen!

In 2019 vieren we 50 jaar Pikkeling! Dit oogstfeest groeide doorheen de jaren uit tot een ware publiekstrekker waar veel streekgenoten talloze mooie herinneringen aan bewaren. Dit roemrijke verleden mag niet verloren gaan! VVV De Faluintjes, Heemkundige Kring De Faluintjes en Erfgoedcel Denderland zijn daarom op zoek naar bronnen over dit traditionele feest in Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel. Daarbij is jouw hulp nodig. Heb jij waardevol materiaal rond het verleden van de Pikkeling? Bezit je nog oude foto’s, documenten of verhalen van één van de edities van het oogstfeest?

Laat je beeld- of archiefmateriaal dan digitaliseren en je verhalen optekenen! Op Erfgoeddag 2018, zondag 22 april 2018, zijn medewerkers aanwezig in de orangerie van het Waterkasteel van Moorsel met scanners en laptops. Je materiaal wordt onmiddellijk gedigitaliseerd, zodat je je kostbare herinneringen meteen weer mee naar huis kan nemen. Ondertussen kun je gezellig met een hapje en drankje herinneringen ophalen aan de tijd van toen, of ’s ochtends de lezing over de politieke geschiedenis van Moorsel van de heemkundige kring volgen.

Heb je nog materiaal liggen, maar kan je die dag er niet bij zijn? Neem dan gerust contact op met ons (erfgoedcel@aalst.be).

Ga alvast op zoek in oude schoendozen, lades of op zolder naar beelden, getuigenissen, overblijfselen van het oogstfeest. Zo maken we het landelijke cultureel erfgoed van de faluintjesgemeenten zichtbaar en toegankelijk.

Praktisch

Erfgoeddag 2018: zondag 22 april van 10 tot 16 uur
Orangerie van het Waterkasteel
Karel van Croydreef
9310 Moorsel