Beurs voor het doorgeven van vakmanschap


Recent lanceerde minister Gatz een nieuwe beurs waarmee hij het doorgeven van vakmanschap wil ondersteunen. Vakmanschap wordt daarbij gezien als een vorm van immaterieel erfgoed dat in de hoofden en handen van mensen zit. Het kan gaan om ambachten zoals smeden, molenaars of glasblazers, ‘oude’ beroepen zoals tonnenmakers, kleermakers en pottenbakkers, maar bijvoorbeeld ook om traditionele podiumkunsten zoals het poppentheater. Met behulp van deze beurs wil de minister vakmanschap niet verloren laten gaan.

VOORWAARDEN BEURS

De beurs richt zich op vakmensen die één of meerdere personen een aantal maanden in de leer willen nemen en hem of haar de knepen van het vak willen leren. Een beurs kan worden aangevraagd door partners die in een meester-leerling-traject vakmanschap willen doorgeven. Meester en leerling(en) vragen de beurs samen aan, voor maximaal twee jaar. Per maand kunnen de partners samen 2.000 euro krijgen als ondersteuning voor het leertraject, met een maximaal bedrag van 48.000 euro per traject. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 15 september 2018 worden ingediend.

WIJ ONDERSTEUNEN!

Erfgoedcel Denderland en Stad Aalst willen graag ondersteuning bieden bij het aanvragen van een subsidie. Daarom organiseerden we op vrijdag 17 augustus 2018 i.s.m. het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd en Media een infosessie. Tijdens deze voorstelling gaf een medewerkster van het Departement alle nodige informatie over de subsidie en het aanvragen ervan. De PowerPoint kan je hier vinden.

Verder willen we steeds blijven helpen door beursaanvragen na te kijken en aan te vullen waar we kunnen. Interesse om een beursaanvraag in te dienen? Neem dan zeker contact op met ons.