Workshop – Fotograferen van museale collecties


Een kwalitatieve erfgoedwerking rond collecties heeft ook nood aan kwalitatieve foto’s van deze objecten. Ze zijn nodig bij de identificatie van de collectiestukken, ze maken deze toegankelijk voor het publiek, kunnen gebruikt worden voor publicaties en communicatie, zijn onontbeerlijk bij diefstal of waardebepaling, etc. …

Lesgever Wim Verbeiren gaat op deze vormingsdag dieper in op objectfotografie, en nog specifieker op museale objecten. Na deze vormingsdag weten de deelnemers perfect hoe ze de meest uiteenlopende museale voorwerpen (glaswerk, textiel, muntstukken, etc. …) kunnen fotograferen.

De cursist brengt voor deze cursus zijn/haar eigen camera mee.

Doelgroep

De workshop staat open voor iedere erfgoedgeïnteresseerde die zijn of haar kennis over het fotograferen van museale collecties wil vergroten. Dit kunnen heemkundigen, museummedewerkers, leden van het kerkbestuur, … zijn. Zowel vrijwillige als professionele collectiebeheerders zijn welkom. Voorkennis of ervaring is niet nodig, wel een basisinteresse in fotografie.

Datum & tijdstip

De workshop gaat door op 7 november 2017 van 9u00 tot 17u00. Er worden voldoende pauzes en een hapje en drankje als lunch voorzien.

Locatie

Sint-Margarethakerk Neigem
Halsesteenweg 370
9403 Neigem (Ninove)

Extra info nodig? Graag inschrijven?

Voor meer informatie of om je deelname te bevestigen stuur je voor 31 oktober 2017 een mail naar erfgoedcel@aalst.be of telefoneer je naar 053 72 36 36. Deelname is gratis, maar er wordt van deelnemers wel een engagement verwacht aanwezig te zijn. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

Deze vorming is een organisatie van Erfgoedcel Denderland.