150 jaar Valerius De Saedeleer


Dat Valerius De Saedeleer een bon vivant was, kon hij moeilijk wegstoppen. Maar hij was meer dan dat, hij kon gelden als één van de meest invloedrijke schilders van de Latemse School. Zijn 150ste verjaardag kunnen we daarom, als Aalsterse ere-burger, dan ook niet ongemerkt laten voorbijgaan.

Waar en wanneer moet je er zijn?

Op 4 augustus 2017, exact 150 jaar na de geboorte van Valerius, nodigen wij jullie graag uit voor een groot verjaardagsfeest op de Oude Vismarkt. Rond het standbeeld van Valerius zullen jullie kunnen genieten van een drankje en een stukje taart in een aangename setting. Twee DJ’s zullen zorgen voor muziek uit de jaren ’20 en ’30 zodat jullie onmiddellijk terug in de tijd van Valerius worden gekatapulteerd. Ideaal om even stoom af te blazen na de drukke werkweek!

Daar hoort taart bij!

Sharing is caring! Daarom gaan we samen met Baked Louie’s taarten bakken voor #Valerius150! Bak zelf een taart en breng ze op het verjaardagsfeestje naar ons taartenbuffet aan de Oude Vismarkt. Sfeer en gezelligheid krijgen die dag zeker een 10/10! Louie geeft je alvast genoeg inspiratie met zijn heerlijke recepten.

 

Fotografeer de Aalsterse natuur

Valerius hield van het Aalsterse landschap dat is duidelijk te merken aan zijn schilderijen. Ken jij een mooi plekje in Aalst dat Valerius ongetwijfeld vastgelegd zou hebben? Deel het dan met ons via de #valerius150 op facebook en instagram en misschien wordt jouw foto binnenkort wel omgezet in een echt schilderij door Mattis Tesda Van Schuylenbergh. De wedstrijd loopt tot en met 31 juli 2017 en de winnaar wordt bekend gemaakt op het verjaardagsfeestje!

 

 Vrijdag 4 augustus 2017 van 16u00 tot 20u00 (after work)

Oude Vismarkt, Aalst

 Facebook-event

Georganiseerd door Stad Aalst en Erfgoedcel Denderland.